Tariflerimiz
Balık pişirme yöntemleri oldukça fazla olmakla beraber size bir kaç farklı pişirme yöntemini sunuyoruz. Afiyet olsun.
Beğenilen Alabalık Tarifi
Malzemeler:
- 2 alabalık (temizlenmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 limon (dilimlenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Taze kekik veya maydanoz
Yapılışı:
1. Fırını 180°C'ye ısıtın.
2. Alabalıkları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
3. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve ezilmiş sarımsağı serpin.
4. Limon dilimlerini ve taze kekiği veya maydanozu alabalıkların üzerine yerleştirin.
5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
6. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
7. Sıcak servis yapın.