Tariflerimiz
Balık pişirme yöntemleri oldukça fazla olmakla beraber size bir kaç farklı pişirme yöntemini sunuyoruz. Afiyet olsun.
Tariflerimiz
Beğenilen Alabalık Tarifi
Malzemeler:
- 2 alabalık (temizlenmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 limon (dilimlenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Taze kekik veya maydanoz
Yapılışı:
1. Fırını 180°C'ye ısıtın.
2. Alabalıkları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
3. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve ezilmiş sarımsağı serpin.
4. Limon dilimlerini ve taze kekiği veya maydanozu alabalıkların üzerine yerleştirin.
5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
6. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
7. Sıcak servis yapın.
Enfes Somon Tarifi
Malzemeler:
- 4 somon fileto
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 limon (dilimlenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Taze dereotu veya maydanoz
Yapılışı:
1. Fırını 200°C'ye ısıtın.
2. Somon filetolarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
3. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve ezilmiş sarımsağı somonların üzerine serpin.
4. Limon dilimlerini somonların üzerine yerleştirin.
5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
6. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
7. Taze dereotu veya maydanoz ile süsleyerek servis yapın.